[Přeskočit k obsahu]

Hledat v E-SHOPU


Alginát sodný čistý; 100g

Alginát sodný čistý; 100g
Kód: 265.0100
Cena: 169 Kč
Výrobce:
Dostupnost: ihned

alginan sodný čistý Certifikovaná kvalita.

Kód: 265/ Alginát sodný čistý; 100g
Charakteristika: sodná sůl kyseliny alginové
Určená použití látky: potravinářství, kosmetika, jiné

Zdroj: zahušťovadlo
Balení: lékovka


Složení: (C6H7O6Na)n, 100%
vyrobeno dle SVP


Synonyma
Alginic acid sodium salt, Polymannuronic acid sodium salt, Natrii alginas
IUPAC Sodium alginate


Popis/ Vzhled
pevná bílá látka bez čichového vjemu
bod tání: 201-215 °C
rozpustnost ve vodě: 1350g/L


Použití
Potravinářství: jako emulgátor, stabilizátor, zahusťující a želírující látka.

Potravinářský průmysl používá algináty jako emulgátor, želírovací látku, žahušťovadlo, nebo na polevy. V EU jsou kyselina alginová a její sole Na, K, NH4 a Ca povoleny jako přídatné látky
E400 až E405.

Organismus algináty nepřijímá; platí proto, že mohou být používány bez obav o zdraví.

Algináty se používají v dietních potravinách resp v t.zv. Lightproduktech: pečivy, majonézy, omáčky, zmrzlina; v masových, zeleninových konzervách, do polévek a při výrobě taveného sýra.

Alginát sodný se používá jako stabilizátor, zahušťovadlo, emulgátor a želírující látka do zmrzlin, mražených dezertů, pudinků, ovocných želé, marmelád, do cukrovinek, krémů a džusů, jogurtů, nízkotučných dressingů a majonéz a k potírání koláčů a dalších sladkých pekařských výrobků. Jako zahušťovadlo vytváří s dalšími hydrokoloidními gely stálé gelovité produkty. Společně s citrátem a fosforečnanem sodným se používá jako tavicí sůl v tavených sýrech.
Kosmetika: algináty se používají na připravu krémů.
Jiné: v tiskařském průmyslu, domácnost.

Identifikace
CAS 9005-38-3
EC 618-415-6
E400 až E405 emulgátor, zahušťovadlo, stabilizátor
ČL, Ph.Eur. - odpovídá
FEMA 2015
HS No.
3913 1000
UN, ADR - nepodléhá regulaci pro pozemní dopravu
LQ - neurčeno
MW - 10.00 až 600.000


Indikátory (ne)bezpečnosti GHS: žádné


Skladování
Skladujte na suchém a dobře odvětraném místě v dobře uzavřené nádobě při T <25°C. Chraňte před světlem.

DMT doporučená minimální trvanlivost: 2 roky


Odkazy, Literatura
CoA nebo BL dle EU č. 1907/ 2006 vyžádejte
Potravinové právo: potravinářské aditivum dle EU č. 231/2012
Zdravotní tvrzení dle EU č. 432/ 2012 -žádné
ČL, Ph.Eur. http://www.lekopis.cz/
http://www.fptl.ru/biblioteka/farmacop/EP-7.0-2.pdf - 01/2010:0625 corrected 7.0

Wiki:
http://www.pharmawiki.ch/wiki/index.php?wiki=Natriumalginat

Články pojednávající o využití:

Partnerská společnost: ETC GmbH, www.etc-nem.de

Další klíčová slova:
Natrium, sodík, Algin, Guluronsäure, Mannuronsäure
Poznámka:
DDD, Doporučená denní dávka dle vyhlášky 352/ 2009 Sb. - neurčeno

Odmítnutí odpovědnosti: nepřebíráme žádnou odpovědnost za obsah externích odkazů. Odpovědnost za obsah odkazovaných stránek nese výhradně jejich provozovatel.

Za způsob použití látky/ přípravku nese zodpovědnost konečný uživatel.
Aktualizace: 14.03.2018

Fotografie produktu Alginát sodný čistý; 100g

foto3.jpg
foto1.jpg
foto2.jpg

Přihlášení

Už. jméno:
Heslo:
 

Zapomněli jste heslo?
Zaregistrovat se

Kontaktní informace

Dr. Ladislav Hoffmann
Cítov č. 78
27704 Cítov pod Řípem

tel: +420 724 385 355, 312 244 882
e-mail: info@drhoffmann.cz, vitaeshop@post.cz


najdete nás zde: https://mapy.cz/zakladni?x=14.3949673&y=50.3711031&z=17&source=addr&id=9691402

nebo zde: https://mapy.cz/zakladni?x=14.3949669&y=50.3711031&z=17&source=firm&id=12768202&q=C%C3%ADtov%2078


Bankovní spojení
Česká Spořitelna
Konto: 2875 268 113
Kód banky: 0800
IBAN: CZ27 0800 0000 0028 7526 8113


IČO 11 217 618

* Všechny ceny jsou konečné, nejsme plátci DPH.

Dr. Hoffmann   |   OBCHODNÍ PODMÍNKY   |   Aminokyseliny   |   Akce   |   Mapa webu   

© 2012–2018 drhoffmann.cz. Všechna práva vyhrazena. Webdesign Šmíd a Kasal s.r.o.

TOPlist