[Přeskočit k obsahu]

Hledat v E-SHOPU


Kyselina kojová čistá 99+%; 10g

Kyselina kojová čistá 99+%; 10g
Kód: 336.0010
Cena: 89 Kč
Výrobce: VeS - VITAeSHOP
Dostupnost: ihned

kyselina kojová čistá, účinná látka v kosmetice
Kód: 336/ Kyselina kojová čistá 99+%; 10g
Určená použití látky: kosmetika
Charakteristika: čistá organická látka
Kategorie: LabChem
Zdroj ..

 
Složení: C6H6O4, 99.1%
Těžké kovy jako Pb  max 0.001%
Arsen   max 0.0001%
Železo   max 0.001%
vyrobeno dle SVP

 

Synonyma
Kojic acid
IUPAC 5-hydroxy-2-(hydroxmetyl)-4H-pyran-4-one
INCI Kojic acid

 

Popis/ Vzhled
bezbarvé (bílé) nebo lehce nažloutlé jemné krystaly nebo bílý prášek, příjemného čichového vjemu. Chutná hořce.
Kyselina kojová je špatně rozpustná ve studené vodě nebo v ethanolu.
Kyselina kojová je velmi dobře rozpustná ve vlažné nebo mírně teplé vodě o teplotě 40 až 50°C. Po ochladnutí vodného roztoku KK nevykrystalizuje; jinými slovy, roztok růstane stabilní.
Kyselina kojová je velmi dobře rozpustná ve slabé čpavkové vodě (5-10% NH3). V čpavkové vodě se rozpouští již za studena. Roztok je stabilní.

 
Použití
-v kosmetice lze kyselinu kojovou přidávát do formulací (přípravků) obsahující vodu a/ nebo oleje; pro pleťové vody, masky, tonery, vodné čisticí prostředky, séra, gely, krémy, mýdla, bělící přípravky, bělící prostředky; bělení, anti-aging, anti-melasma.
KA působí proti zánětům a má (prý) antibakteriologické účinky proti melanomu.
-do potravin (ovoce a mořské plody), kde prý zabraňuje hnědnutí v důsledku oxidace, je nutné posuzovat s opatrností.

 
Indentifikace
CAS 501-30-4
ES 207-922-4
E - není vedena v seznamu PPL
ČL, Ph.Eur. ?
HS No. 2932 9900
UN, ADR - nepodléhá regulaci pro pozemní dopravu
LQ - nedefnováno
MW 142.11

Indikátory (ne)bezpečnosti GHS: žádné

 
Skladování
v suchu při T <25°C
DMT doporučená minimální trvanlivost 2 roky

Odkazy, Literatura
CoA, BL dle EU č. 1907/2006 vyžádejte
Zdravotní tvrzení dle EU č. 432/ 2017- žádné
Potravinové právo: potravinářské aditivum dle EU č. 231/2012
Wiki: http://www.internetchemie.info/chemie-lexikon/stoffe/k/kojisaeure.php
https://pubchem.ncbi.nlm.nih.gov/compound/kojic_acid#section=Color

Články pojednávající o využití:

Kyselina kojová vzniká fermentací rýže některými plísněmi. Je to přírodní sloučenina bez vedlejších reakcí. V kosmetickém průmyslu se používá jako antioxidant a bělící látka již vytvořeného pigmentu. Kombinuje se úspěšně s kyselinou glykolovou a kyselinou mléčnou. V kontaktu se vzduchem nebo světlem mění barvu a hnědne, ztrácí účinnost. Stabilnější je dipalmitát kyseliny kojové.

Kojisäure ist in kosmetischen Mitteln in der Schweiz generell verboten. In der EU und auf anderen Kontinenten ist die Substanz hingegen erlaubt.

Partnerská společnost: ETC GmbH, www.etc-nem.de

Další klíčová slova: Pigmenflecken, Hautbleichmittel.
Poznámka:
Odmítnutí odpovědnosti: nepřebíráme žádnou odpovědnost za obsah externích odkazů. Odpovědnost za obsah odkazovaných stránek nese výhradně jejich provozovatel.

Aktualizace: 03.04.2018

 

Fotografie produktu Kyselina kojová čistá 99+%; 10g

foto1.jpg
foto2.png

Přihlášení

Už. jméno:
Heslo:
 

Zapomněli jste heslo?
Zaregistrovat se

Kontaktní informace

Dr. Ladislav Hoffmann
Cítov č. 78
27704 Cítov pod Řípem

tel: +420 724 385 355, 312 244 882
e-mail: info@drhoffmann.cz, vitaeshop@post.cz


najdete nás zde: https://mapy.cz/zakladni?x=14.3949673&y=50.3711031&z=17&source=addr&id=9691402

nebo zde: https://mapy.cz/zakladni?x=14.3949669&y=50.3711031&z=17&source=firm&id=12768202&q=C%C3%ADtov%2078


Bankovní spojení
Česká Spořitelna
Konto: 2875 268 113
Kód banky: 0800
IBAN: CZ27 0800 0000 0028 7526 8113


IČO 11 217 618

* Všechny ceny jsou konečné, nejsme plátci DPH.

Dr. Hoffmann   |   OBCHODNÍ PODMÍNKY   |   Aminokyseliny   |   Akce   |   Mapa webu   

© 2012–2018 drhoffmann.cz. Všechna práva vyhrazena. Webdesign Šmíd a Kasal s.r.o.

TOPlist