[Přeskočit k obsahu]

Hledat v E-SHOPU


Agar přírodní, Agar, L100g

Agar přírodní, Agar, L100g
Kód: 280.0100
Cena: 479 Kč
Výrobce: VeS - VITAeSHOP
Dostupnost: ihned
Varianty:

agar - certifikovaná kvalita
Kód 280

Agar přírodní

Charakteristika: čistá organická látka je přírodní polysacharid - "přírodní želatina"
Určená použití látky: potravinářství, DoS, laboratoře, jiné
Zdroj: zahušťovadlo, balastní látka
Balení, PJ: 100g, AluPE sáček 1kg
Agar je vždy rostlinného původu (z řasy), želatina je zvířecího původu (šlachy, kůže, kosti a jiné jateční odpady bohaté na kolagen).

Složení: lineární polymer galaktózy, 100%
jiné parametry
min. 800g/cm2
bez solí
vyrobeno dle SVP/ GMP.

Synonyma
Agar agar, Agar agar powder, Agartang
Agar 700, Agar 800
Rostlinná želatina, japonská želatina, kanten.
INCI

Popis
Agar-agar je přírodní "želatina" vyráběná z mořské řasy gelidium.
Agar je jemný bílý nebo mírně nažloutlý prášek nebo granulky, bez zápachu nebo s mírnou charkteristickou vůní.
Agar je ztužující látkou z purifikovaného agaru, ve kterém cizí látky, pigmentové části a soli jsou sníženy na minimum. Je k dispozici ve formě jemných, lehkých granulích, které jsou vhodné pro vážení a manipulaci. Obvykle se používá v koncentraci 1-2% v pevném kultivačním médiu nebo v koncentracích 0.05%, 0.5% v médiích používaných pro stanovení pohyblivosti a růstu anaerobních bakterií a Microaerophiles.

Použití
Potravinářství: zahušťovadlo, Zpevňující činidlo; součást cukrárenských želé.
V potravinářství se agar používá k ochucování, jako stabilizátor i zahušťovací prostředek a v mnoha výrobcích asijských kuchyní od cukrářských a pekařských výrobků až po mražené dezerty, různá želé, pudinky, k přípravě želé, aspiku.

Návod na přípravu:
Obvykle se agar používá v koncentraci 1-2%.
Odměřené množství se nasype do studené vody a za stálého míchání zahřeje na teplotu 75-80°C, kdy se plně rozpustí. Na výrobek se musí nalévat horký, při nižších teplotách hrudkovatí. Po zchlazení na 50°C vzniká jasné, pevné, elastické želé. Pokud není použito celé množství, lze je uložit v chladničce. Po zahřátí na 80°C se získá opětovně tekutá konzistence.
Laboratoře: příprava živných půd.

Identifikace
CAS 9002-18-0
EU ?
E406 zahušťovadlo, přídatná látka pro použití v potravinách - odpovídá
Ph.Eur. neodpovídá/ not for pharmaceutical use
FEMA ?
HS-No. 1302 3100
UN, ADR - nepodléhá regulaci pro pozemní dopravu
LQ - neurčeno
MW - neurčeno

Indikátory (ne)bezpečnosti GHS: žádné

Skladování
Skladujte v suchých a čistých prostorách, v originálních uzavřených obalech, při T<25°C.
DMT/ Datum minimální trvanlivosti: 2 roky

Dokumentace, Literatura
CoA nebo BL dle EU č. 1907/ 2006 - vyžádejte
Potravinové právo: potravinářské aditivum dle EU č. 231/2012 - E406
Zdravotní tvrzení dle EU č. 432/ 2012 - žádné
Wiki: https://cs.wikipedia.org/wiki/Agar
Články pojednávající o využití:
http://www.korenimb.cz/koreni/eshop/0/0/5/293-Agar-Agar-700-E406-ZIP-1000g
Partnerská společnost: ETC GmbH, www.etc-nem.de
Poznámka: Agar (agar-agar) je přírodní polysacharid (lineární polymer galaktózy) s vysokou gelující schopností. Vyrábí se z červených mořských řas rodu Floridae. Používá se jako živné médium pro kultivaci mikroorganismů a rostlin. Taje při +96 °C a tuhne při +40 °C. Agar se používá také jako léčivý obvaz u domorodých kmenů.
Rostlinná "želatina", vyrobená z některých druhů mořských řas je zcela nekalorická. Má prý léčivé účinky velmi prospívající našemu organismu. Je bohatým zdrojem jódu, vápníku a železa. Používá se při zácpách, nadváze a při vysokém krevním tlaku.
Definice: Agar is the hydrophylic colloidal substance extracted from Gracilaria; standadised on jelly strenght 800 g/cm2. Origin: Agar Agar is derived from seaweeds.
Barva: white to cream. Vůně, příchuť: nearly tasteless
Klíčová slova: zahušťovadlo, solidifying agent, balst
Aktualizace: 08.01.2024

Fotografie produktu Agar přírodní, Agar, L100g

foto1.jpg

Přihlášení

Už. jméno:
Heslo:
 

Zapomněli jste heslo?
Zaregistrovat se

Kontaktní informace

Dr. Ladislav Hoffmann
Cítov č. 78
27704 Cítov pod Řípem
tf: 724 385 355, 312 244 882
e-mail: info@drhoffmann.cz

najdete nás zde:
https://mapy.cz/s/dupufajeso

Bankovní spojení
1. Česká Spořitelna/ koruna
Konto: 2875 268 113
Kód banky: 0800
IBAN: CZ27 0800 0000 0028 7526 8113

2. Česká Spořitelna/ euro
Konto: 2155 333 263
Kód banky: 0800
IBAN: CZ85 0800 0000 0021 5533 3263

IČO 11 217 618

Otevírací doba: Po-Pá, 08.00 - 12.00h a 13.30 - 16.00h

* Všechny ceny jsou konečné, nejsme plátci DPH.

Dr. Hoffmann   |   OBCHODNÍ PODMÍNKY   |   Aminokyseliny   |   Akce   |   E-shop   |   Zdravotnické přístroje   |   Vitaminy u ZVC   |   Hefe - droždí kvasnice   |   Mapa webu   

© 2012–2024 drhoffmann.cz. Všechna práva vyhrazena. Webdesign Šmíd a Kasal s.r.o.

TOPlist