[Přeskočit k obsahu]

Hledat v E-SHOPU


Agar a Želatina - co je co?

Agar a Želatina jsou zahušťovadla a želírující látky běžně používané v potravinářství. Jaký je mezi nimi rozdíl?


Agar

se vyrábí z možských řas. Je tedy čistě rostlinného původu. Agar je polysacharid.

 

Želatina

se vyrábí ze šlach, kůží a kostí buď prasat (Typ A) nebo hovězího dobytka (Typ B). Je tedy živočičného původu. Želatina je v podstatě čistý a jemný klih bohatý na kolagen.


Facit/ summa summarum:
Agar používají všich ale hlavně vegetariáni.
Želatinu vegetariáni nepoužívají.

Agar je poměrně drahý, Želatina je poměrně levná.

Komentáře k článku

Přidat komentář

K článku zatím nebyl vložen žádný komentář.

Přihlášení

Už. jméno:
Heslo:
 

Zapomněli jste heslo?
Zaregistrovat se

Kontaktní informace

Dr. Ladislav Hoffmann
Cítov č. 78
27704 Cítov pod Řípem
tf: 724 385 355, 312 244 882
e-mail: info@drhoffmann.cz

najdete nás zde:
https://mapy.cz/s/dupufajeso

Bankovní spojení
1. Česká Spořitelna/ koruna
Konto: 2875 268 113
Kód banky: 0800
IBAN: CZ27 0800 0000 0028 7526 8113

2. Česká Spořitelna/ euro
Konto: 2155 333 263
Kód banky: 0800
IBAN: CZ85 0800 0000 0021 5533 3263

IČO 11 217 618

Otevírací doba: Po-Pá, 08.00 - 12.00h a 13.30 - 16.00h

* Všechny ceny jsou konečné, nejsme plátci DPH.

Dr. Hoffmann   |   OBCHODNÍ PODMÍNKY   |   Aminokyseliny   |   Akce   |   E-shop   |   Zdravotnické přístroje   |   Русский   |   Vitaminy u ZVC   |   Hefe - droždí kvasnice   |   Mapa webu   

© 2012–2022 drhoffmann.cz. Všechna práva vyhrazena. Webdesign Šmíd a Kasal s.r.o.

TOPlist